torsdag 11. juni 2015

Mat på tur

Jeg har, som nevnt i et tidligere innlegg, laget mye av turmaten min selv. Jeg har tørket kjøtt, grønnsaker og frukt. Dette har jeg satt sammen til flere forskjellige retter, noen middagsretter har Toro gryteretter/supper som basis og noen har jeg kun tilsatt krydder og/ buljong.

Frokost: Havregrøt/risgrøt eller kornblanding med tørket frukt og tørrmelk pulver. 

Lunsj: Knekkebrød/nøtter og sjokolade/ energibarer

Middag:
Jeg har gått ut i fra disse målene på den tørkede maten:
40 g kjøtt (storfe eller reinsdyr kjøtt)
82 g makaroni 
70 g couscous
62 g ris
20 g potet/søtpotet
Dette beregnes som en porsjon. Jeg justerer litt på mengdene ettersom hva jeg skal ha som tilbehør, feks skal makaronien tilsettes en gryte så er 82 g en passe porsjon, men skal det være hoved ingrediens så kan jeg gå opp til 100 g.
Kjøttet er pakket for seg selv i 40 g porsjoner. Det trenger antagelig lengre trekketid enn grønnsakene. 

Eksempel på middager: 

Lys lapskaus/suppe:
Tørket storfe kjøtt
1/2 pose grønnsakssuppe
Potet
Gulrøtter
Sellerirot
Brokkoli
- Hvis jeg vil ha suppe så lar jeg dette stå og trekke til det er ferdig. Hvis jeg vil ha lapskaus så tilsetter jeg litt potetmos pulver på slutten av trekke tiden.

Couscous med søtpotet:
Couscous
Søtpotet
Løk
Hvitløkspulver
Spiskumin
Koriander
Salt og pepper

Nudler med grønsaker:
1 pk nudler + krydderet som hører til
Ønskede grønnsaker (gulrøtter, kidney bønner, løk, brokkoli osv..)

Bønnegryte (med eller uten kjøtt):
Bønner (ca 20 g)
Gulrøtter
Løk
Søtpotet
Hvitløkspulver
Salt og pepper
Ca 20 g tomatpulver (pastasaus el.l)

Litt forskjellig utvalg av diverse Toro produkter

Kjøttet vakumpakkes

Ferdig pakket kjøtt

Maten settes sammen, putes i vakumposer og veies

Ferdig resultat! Couscous med søtpotet :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar